Skip to content
Genre
Stop motion animated short
Duration
14 min
Language
English
Subtitles
NL

In de bioscoop

12 september
Meer vertoningen >

Wander to Wonder

Een wonderschone, donkere, komische, bijzonder originele film over de drie sterren uit een kindertelevisieserie uit de jaren tachtig, Mary, Billybud en Fumbleton. Nadat de maker van de show is overleden, blijven ze alleen achter in de studio. Geplaagd door honger en verdriet ploeteren ze door en maken ze – steeds vreemdere – afleveringen voor hun fans. Nina Gantz verwierf met haar afstudeerfilm Edmond meteen wereldfaam toen ze er prompt een BAFTA mee won. Haar tweede film Wander to Wonder is weer een korte stop-motion animatiefilm. Hij is bijzonder grappig, hartverscheurend en melancholisch. Hoe je in 14 minuten soms meer kan vertellen en diepere emoties raken dan in anderhalf uur.

Met Neil Salvage en stemmen van Toby Jones, Amanda Lawrence en Terence Dunn

Deze korte stop-motionfilm met een geweldig oog voor detail werd in 2023 geselecteerd voor het Filmfestival van VenetiĆ« en won in 2024 de jury prijs voor ‘best animated short’ op het SXSW Film&TV Festival.

Speciale vertoningen

12 september In de bioscoop

Welke film blijft maar in je hoofd zitten, ondanks de wereld en andere films? Raakt je op een manier dat je hem aan zoveel mogelijk andere mensen wil laten zien?

BANTAM FILM kiest haar films zorgvuldig en brengt ze uit met passie en zorg. Distributeur Wiepko Oosterhuis heeft jarenlange ervaring in de filmbranche. Als programmeur bij NatLab in Eindhoven (voorheen Plaza Futura) en distributeur bij Periscoop Film en adviseur voor diverse projecten. De films worden in nauwe samenwerking uitgebracht met het ervaren team van Film Incompany en de creatieve art directors van Orka Visual Media.

Contact
Bantam Film
Rembrandtplein 18
5613HC Eindhoven
Wiepko Oosterhuis
+31 (0)618391193
wiepko@bantamfilm.nl

KVK: 60708778
IBAN: NL18ABNA0597235929
BTW: NL001595736B75