Skip to content
Genre
Documentary + short
Duration
109 + 15 mins
Language
Norwegian
Subtitles
NL

In de bioscoop

12 september
Meer vertoningen >

The Gullspang Miracle

Een heerlijke, vrolijke, weergaloos spannende documentaire. Een verhaal zo vol van verrassingen, excentrieke personages en ongelofelijke gebeurtenissen, dat alleen een Scandinavische schrijver ze zou kunnen verzinnen. Alleen nu is het echt.

De Noorse zussen Kari en May kopen een appartement in het Zweedse gehucht GullspÄng. Tot hun stomme verbazing lijkt de verkoper Olaug, sprekend op hun oudere zus, die in 1988 zelfmoord pleegde. Ze heeft zelfs dezelfde bijnaam, Lita. De gelovige zussen denken meteen aan een wonder. Dit heeft zo moeten zijn. De eenzame Olaug wordt met open armen opgenomen in de grote, warme familie van Kari en May.

Dit is nog maar het begin van een fenomenale rollercoaster waarin de toevalligheden en onthullingen elkaar steeds sneller opvolgen. Hoe dieper de zussen in de familiegeschiedenis graven, hoe vreemder, spannender en enger het wordt.

Onnavolgbaar als het leven zelf, verandert het plot van de film meerdere keren. Een fascinerend familiedrama wordt een Coen broers komedie, wordt een true crime, wordt real life Twin peaks. Niets is wat het lijkt. Of toch wel?

The GullspÄng Miracle is een compleet fascinerende film, vol met komisch ongemakkelijke situaties en heeft hoofdrolspelers waar een speelfilmregisseur een moord voor zou doen. Een film over de complexiteit van familiebanden, identiteit en de hardnekkigheid van overtuigingen. Een film waar je het na afloop nog heel lang over zal hebben.

Deze film wordt vertoond icm de korte film ‘Wander to Wonder van Nina Gantz

Reguliere vertoningen:

Vanaf 12 september in de bioscoop

Speciale vertoningen

12 september In de bioscoop

Welke film blijft maar in je hoofd zitten, ondanks de wereld en andere films? Raakt je op een manier dat je hem aan zoveel mogelijk andere mensen wil laten zien?

BANTAM FILM kiest haar films zorgvuldig en brengt ze uit met passie en zorg. Distributeur Wiepko Oosterhuis heeft jarenlange ervaring in de filmbranche. Als programmeur bij NatLab in Eindhoven (voorheen Plaza Futura) en distributeur bij Periscoop Film en adviseur voor diverse projecten. De films worden in nauwe samenwerking uitgebracht met het ervaren team van Film Incompany en de creatieve art directors van Orka Visual Media.

Contact
Bantam Film
Rembrandtplein 18
5613HC Eindhoven
Wiepko Oosterhuis
+31 (0)618391193
wiepko@bantamfilm.nl

KVK: 60708778
IBAN: NL18ABNA0597235929
BTW: NL001595736B75