Skip to content

Geographies of Solitude

live lightly on the earth, and with love

Screen Daily

Een adembenemende film over een betoverend eiland, middenin de Atlantische Oceaan, waar een vrouw al meer dan 40 jaar in haar eentje woont. Een magische wereld waarin je wordt ondergedompeld; door zijn wonderschone beelden en de intieme, overweldigende geluiden van de beestjes, het gras wat klinkt als “being in a green ocean”, het spookachtige huilen van de zeehonden en de altijd aanwezige wind.

Ter hoogte van Nova Scotia, Canada, ligt Sable island. Een kleine oase. Er wonen verwilderde paarden, vogels, enorme aantallen zeehonden en dus Zoe Lucas. Gefascineerd door de magie van Sable Island is ze nooit meer weggegaan. “Zelfs na 40 jaar blijf ik momenten van ongelooflijke verwondering ervaren!”

Zoe observeert met bijna religieuze toewijding elk detail van het eilandleven; van de paarden tot het kleinste insect. Vol passie deelt ze hoe de dood van een paard leidt tot een uitbarsting van nieuw leven en voedsel voor toekomstige generaties. Ze verzamelt het afval wat aanspoelt en rubriceert het in verbijsterend specifieke categorieën en hoeveelheden. Het resultaat is van een vervreemdende en wonderbaarlijke schoonheid.

Regisseur Jacquelyn Mills deelt met Zoe Lucas een buitengewoon esthetische gevoel voor detail, kleur en leven. Met speciale contactmicrofoons vangt ze het geluid van een mier die loopt of een kruipende slak. “music made by Sable island snail”. Ze ontwikkelt stukken film in zeewier en belicht ze onder een prachtige sterrenhemel.

“We will never love nor save what we do not experience as sacred.” was het motto van Jacquelyn Mills bij het maken van deze film. Waar Screen International in haar review bij aansluit met: “live lightly on the earth, and with love”.

Speciale vertoningen

19 oktober In de filmtheaters

EYE
Rialto de Pijp
De Balie
Filmhallen, Amsterdam
The Movies, Amsterdam (matinee)
Studio K, Amsterdam
Cinebergen, Bergen, 20,22 oktober
Filmhuis Alkmaar
Stadschouwburg en Filmtheater Velsen
Cinema Oostereiland, Hoorn
Cinema Enkhuizen
De Fabriek, Zaandam
Schuur, Haarlem
Filmkoepel, Haarlem
Filmhuis Den Haag
Lumen, Delft
KINO, Rotterdam
LantarenVenster, Rotterdam
Filmtheater De Witt, Dordrecht
De Nieuwe Bibliotheek, Almere, 19, 20, 22, 25 oktober en 1 november
Filmhuis Bussum
Filmtheater Hilversum
Lieve Vrouw, Amersfoort
LHC, Utrecht
Hoogt, Utrecht
Sliekerfilm, Leeuwarden
Forum, Groningen
Fraterhuis, Zwolle
MIMIK, Deventer
Concordia, Enschede
Gigant, Apeldoorn
Movie W, Wageningen, 19, 21, 24, 27, 29 oktober, 1 nov
LUX, Nijmegen
Focus, Arnhem
Chassé, Breda
Cinecitta, Tilburg
Verkadefabriek, Den Bosch
Natlab, Eindhoven
LAB-1, Eindhoven
Cacaofabriek, Helmond
De Nieuwe Scene, Venlo
Filmhuis Zicht, Sittard
Lumière, Maastricht
De Spiegel, Heerlen 25, 29 oktober en 8 november


Second run:
LUXOR, Zutphen, 4 voorstellingen in week 26 oktober
Cinema Zevenskoop, Den Helder, 7, 8 november

Welke film blijft maar in je hoofd zitten, ondanks de wereld en andere films? Raakt je op een manier dat je hem aan zoveel mogelijk andere mensen wil laten zien?

BANTAM FILM kiest haar films zorgvuldig en brengt ze uit met passie en zorg. Distributeur Wiepko Oosterhuis heeft jarenlange ervaring in de filmbranche. Als programmeur bij NatLab in Eindhoven (voorheen Plaza Futura) en distributeur bij Periscoop Film en adviseur voor diverse projecten. De films worden in nauwe samenwerking uitgebracht met het ervaren team van Film Incompany en de creatieve art directors van Orka Visual Media.

Contact
Bantam Film
Rembrandtplein 18
5613HC Eindhoven
Wiepko Oosterhuis
+31 (0)618391193
wiepko@bantamfilm.nl

KVK: 60708778
IBAN: NL18ABNA0597235929
BTW: NL001595736B75